Maisto gamintojai visada ieško būdų galiojimo laikui prailginti. Jie nori, kad tai būtų pasiekta nekeičiant maisto produktų fizinių bei cheminių savybių ir nepridedant jokių dirbtinių sudėtinių dalių. Pakuotės su modifikuota atmosfera (MAP) yra idealus sprendimas. Šis natūralus būdas sparčiai populiarėja visame pasaulyje. Jis taip pat gali papildyti alternatyvius konservavimo būdus.
MAPAX® prekių ženklas pritaikytas įvairiems konkretiems pakavimo sprendimams. MAPAX® koncepcija, kurioje išsamios žinios apie maistą, dujų mišinius ir pakavimo sritį, suteikia galimybę natūraliu būdu prailginti produkto galiojimo laiką.
MAPAX® suteikia jums galimybes:
- Daugiau parduoti tenkinant šviežių ir natūraliai konservuotų produktų didėjančią paklausą.
- Prailginti galiojimo laiką nenaudojant cheminių medžiagų arba užšaldymo.
- Prailginti galiojimo laiką dienomis ar net savaitėmis tiekimo grandinėje.
- Išsaugoti produkto skonį, struktūrą ir išvaizdą.
- Padidinti gamybos ir paskirstymo efektyvumą sumažinant išlaidas.
Partneryste grindžiama sėkmė
Mes glaudžiai bendradarbiaujame su įvairių šalių maisto mokslinių tyrimų institutais, pvz., SIK (Švedija), VTT (Suomija), Campden (Jungtinė Karalystė), ir turime daug maisto perdirbimo sektoriaus klientų visame pasaulyje. Be to, siekdami sudaryti geriausias sąlygas, glaudžiai bendradarbiaujame su pakavimo medžiagų ir įrangos tiekėjais.
Pakavimo sąlygoms turi įtakos keli veiksniai: maisto produktas ir jo savybės, mikrobinis aktyvumas, higienos reikalavimai, laiko tarpas iki pakavimo ir temperatūra. Taip pat yra svarbus pakavimo medžiagos pralaidumas ir kitos savybės, laisvų dujų tūris pakuotės viduje ir likutinė deguonies koncentracija.
Pavyzdžiui, pakuojant neriebius ir daug drėgmės turinčius produktus, MAP neleis daugintis mikroorganizmams. Tačiau pakuojant riebius ir mažą vandens aktyvumą turinčius produktus, svarbu išvengti oksidacijos.
Technologija
MAP dujų mišiniai paprastai yra sudaryti iš normalių atmosferos dujų: anglies dioksido (CO2), azoto (N2) ir deguonies (O2). Mikroorganizmų dauginimąsi tam tikru dydžiu galima nuslopinti ir kitomis dujomis – diazoto oksidu (N2O), argonu (Ar) ir vandeniliu (H2). Šios dujos gali būti naudojamos atskirai arba maišomos tam tikromis proporcijomis.Anglies dioksidas (CO2 ), pvz., veiksmingiausiai trukdo daugintis mikroorganizmams (pelėsiams ir kitoms paplitusioms aerobinėms bakterijoms). Jis slopina mikrobų aktyvumą, efektyviai ištirpdamas skystame maiste ir riebaluose, taip sumažindamas jų pH vertę. Jis taip pat prasiskverbia per biologines membranas, sukeldamas jų laidumo ir funkcijų pokyčius.
Siekiant išvengti oksidacijos pakuotėse, inertišku azotu dažniausiai pakeičiamas deguonis. Būdamas mažai tirpus vandenyje, azotas neleidžia pakuotei subliūkšti ir išlaiko jos tūrį.
Nors deguonies koncentracija daugelyje maisto produktų pakuočių turėtų būti kuo mažesnė, mėsa yra išimtis. Šiuo atveju deguonis padeda išsaugoti oksiduotą mioglobiną, suteikiantį mėsai raudonos spalvos. Jis taip pat leidžia kvėpuoti vaisiams ir daržovėms.Konkrečioms produktų kategorijoms pritaikytos pakuotės
Mes siūlome įvairių MAPAX® sprendimų, skirtų patenkinti poreikius šiose pramonės šakose:
- Pieno produktų
- Sausų produktų ir kepinių
- Žuvies ir jūros gėrybių
- Vaisių ir daržovių
- Mėsos
- Pusgaminių ir paruošto maisto
Prašome spustelėkite, jei norite pamatyti didesnę versiją iš paveikslėlio