Esame parengę įvairių MAPAX® pasiūlymų, kaip spręsti problemas, su kuriomis susiduria sausų produktų ir kepinių specialistai.
Sausi produktai, kaip kakava, bulvių traškučiai, žemės riešutai, kava, prieskoniai, pieno ir bulvių milteliai, turi daugiau ar mažiau nesočiųjų riebalų. Todėl šie produktai yra jautrūs oksidacijai ir gali apkarsti.Anglies dioksidas sulėtina pelėsių augimą
Pagrindiniai kepinių gedimo veiksniai – pelėsių augimas ir cheminis skilimas. Jei pyragaičiai ar kepiniai įdaryti, problemų gali kilti ir dėl fermentacijos. Atsižvelgiant į tai, kad kepiniuose vandens aktyvumas žemas, kitų mikroorganizmų, išskyrus pelėsius, augimas retai kelia problemų.
Pelėsiai yra aerobiniai mikroorganizmai, kuriuos galima veiksmingai kontroliuoti, supakuojant produktą modifikuotoje CO2 atmosferoje ir užtikrinant mažą likutinio deguonies koncentraciją (mažesnę nei 0,5 %). Taip prailginamas produktų galiojimo laikas. MAP ypač tinka ruginei duonai, saldiems kepiniams, pyragams ir plikytai duonai.
Spauskite čia norėdami pamatyti didesnį vaizdą
Kepiniai
Daniškiems pyragaičiams ir kitiems sluoksniuotos tešlos gaminiams didelė CO2 koncentracija gali turėti neigiamą poveikį – pabloginti išvaizdą, ištirpti riebaluose, gaminys gali subliūkšti.
Jei anglies dioksido koncentracija subalansuojama azotu, produkto išvaizda lieka nepakitusi. MAPAX®, kartu naudojant barjerines medžiagas, dar geriau apsaugo kepinius nuo drėgmės netekimo ar adsorbcijos.
Specialūs sausi produktai
Pakuotėse su specialiais sausais produktais, pavyzdžiui, kūdikiams skirtais pieno milteliais, deguonies koncentracija turi būti mažesnė nei 0,2 %. Produktą gadinančius oksidacijos procesus galima veiksmingai sustabdyti, deguonį pakuotėse pakeitus azotu (N2), anglies dioksidu(CO2), arba šių dujų mišiniu.